Dit zijn de voordelen van multifocaal kijken

0
25
multifocale brillen

Je ogen zijn jouw toegang tot de wereld. Een goed zicht is dan ook van onschatbare waarde. Als je niet goed kunt zien, ervaar je dat als geen ander. Krijg je te maken met presbyopie, of ouderdomsverziendheid, dan wordt het lastiger om zowel van dichtbij als van veraf goed te kunnen zien. Gelukkig biedt multifocaal kijken een oplossing voor dit probleem. Ook voor astigmatisme, wazig zien, kan een dergelijke bril het zicht enorm verbeteren.

Wat is multifocaal kijken?

Bij multifocaal kijken, kun je zowel dichtbij als veraf goed zien en, heel belangrijk, je bent in staat om makkelijk te schakelen tussen die twee ‘uitersten’. Bij multifocale brillenglazen of lenzen, zijn er verschillende sterktes in één lens of glas. Daardoor kun je zowel dichtbij als veraf scherp zien zonder steeds van bril te hoeven wisselen. Deze brillen hebben namelijk meerdere focuspunten, waardoor ze zich aanpassen aan elke afstand. Je kunt voortaan dus met 1 bril volstaan voor elke situatie.

De voordelen van multifocaal kijken

1. Gemak en comfort:

Een van de grootste voordelen van multifocale lenzen is het gemak en comfort dat ze bieden. Met één bril kun je moeiteloos schakelen tussen verschillende kijkafstanden, waardoor je niet constant je bril hoeft te verwisselen. Dit maakt dagelijkse activiteiten zoals lezen, werken achter een computer en autorijden veel eenvoudiger en minder tijdrovend.

2. Natuurlijke overgang:

Met een multifocale bril of lenzen heb je een natuurlijke overgang tussen verschillende kijkafstanden. Dit zorgt voor een vloeiendere en meer natuurlijke kijkervaring.

3. Breder gezichtsveld en meer overzicht:

Dankzij multifocaal kijken kun je niet alleen beter zien in de verte en dichtbij, maar heb je ook een breder gezichtsveld. Zo zie je scherpen en heb je meer overzicht, zonder je in te spannen of je hoofd te bewegen.

4. Mooier:

Omdat je maar een bril nodig hebt, is het makkelijker om het perfect model te kiezen voor jouw gezicht. Zo is je bril net als je sieraden; een mooie accessoire!

5. Geschikt voor diverse activiteiten:

Het is net als wanneer je ogen helemaal perfect zijn: of je nu geniet van een boek lezen of lekker actief buiten bezig bent, multifocaal kijken past zich aan jouw behoeften aan. Het maakt niet uit welke afstand je moet zien, jouw bril zorgt ervoor dat alles scherp blijft.

Is multifocaal kijken voor mij de oplossing?

Denk je dat een multifocale bril voor jouw ook een uitkomst zou zijn? Dan is het belangrijk om een afspraak te maken met een optometrist. Zij kunnen je ogen grondig onderzoeken en bepalen of multifocale lenzen geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften. Als dat zo is, kan hij of zij je ook helpen bij het kiezen van de juiste sterkte en het aanmeten van de lenzen. In het begin is het even wennen om met deze bril te kijken, maar je zal al snel merken dat het veel fijner is in het dagelijks leven.

Een oogmeting is belangrijk. Maak dus snel een afspraak met je opticien om te ontdekken of multifocale lenzen voor jou geschikt zijn en ervaar zelf de voordelen!