Hoe kun je je kleding hergebruiken

0
407
hergebruiken

Heb jij thuis veel kleding in de kast liggen die je eigenlijk niet meer gebruikt, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet doen? Een goed idee is het, om kleding te hergebruiken. Weggooien is zonde, zeker wanneer je er nog iets anders van kan maken of het weg kan geven. Wij geven je in dit artikel tips hoe jij je kleding kunt hergebruiken.

Kleding doneren

Kun je zelf helemaal niks meer met de kleding, dan kun je er altijd voor kiezen dit te doneren. Bijvoorbeeld aan het Leger des Heils, maar ook een kringloopwinkel is hier altijd blij mee. Op verschillende plekken in Nederland zijn containers te vinden waar jij je kleding in kunt doen, zodat het terecht komt bij de juiste organisatie. Dit zorgt er niet alleen voor dat je mensen met weinig budget helpt om aan nieuwe kleding te komen, maar het zorgt er ook voor dat er mensen zijn die nuttig werk kunnen doen. Alle kleding zal namelijk uitgezocht en gesorteerd worden voordat het aangeboden wordt.

Kleding hergebruiken door het te ruilen

Kom je om in de kinderkleding waar je kinderen alweer uitgegroeid zijn, dan is het ook een idee de kleding te ruilen. Kinderen groeien ontzettend snel, en vaak is de kleding nog wel helemaal goed. Door het met iemand te ruilen zorg je ervoor dat er een ander kind weer voorzien is van nieuwe kleding, en heb jij ook weer andere kleding voor je kind om te hergebruiken. Dit kun je ruilen met vrienden of ouders op school, maar er zijn ook winkels en websites waarbij dit mogelijk is.

Je garderobe vernieuwen

Wanneer kleding nog helemaal goed is, maar jij het gewoon niet mooi meer vindt kun je het ook proberen te vernieuwen. Op deze manier je kleding hergebruiken is een heel goed idee, zeker wanneer je duurzaamheid hoog hebt staan. Dit kun je doen door je broeken in te korten of om te slaan, zodat je een korte broek hebt, maar bijvoorbeeld ook door mooie stof, borduurwerk of bijzondere knopen toe te voegen aan je kleding. En zijn je broeken te groot? Dan kun je ze vaak heel eenvoudig innemen.

Kleding hergebruiken voor speelgoed

Kleding kan ook heel goed gebruikt worden voor verschillende knutselprojecten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een beetje fantasie. Zo zijn er verschillende leuke knuffels en handpoppen te maken van een oud kledingstuk. Wat ook een leuk idee is, is om er boekenkaften van te maken. Dit is niet alleen een leuke en unieke manier om je fotoalbum op te fleuren, maar ook een ideale manier om je kleding te hergebruiken.

Hergebruiken voor je woning

Een ander leuk idee om je kleding te hergebruiken op een manier dat je er ook echt iets aan hebt, is door het te gebruiken voor je woning. Zo kun je er een oude lampenkap eenvoudig mee opknappen, maar kun je er ook kussens, dekens of fotolijstjes van maken. Dit zou je eventueel nog aan kunnen vullen met leuke knopen of andere versieringen.

Lees ook: Populaire merkschoenen voor vrouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here