5 redenen om voor een PlayStation 5 te gaan

0
399
PlayStation 5

PlayStation lijkt duidelijk te willen maken dat de PlayStation 5 de console van de toekomst is, maar is dat ook echt zo? Er zijn veel technieken en futuristische snufjes toegevoegd aan de console, wat ervoor zorgt dat het systeem veel te bieden heeft. In dit artikel geven wij je 5 redenen waarom jij voor deze console zou moeten gaan.

DualSense in plaats van DualShock

De eerdere controllers van Sony hadden allemaal de naam DualShock, en dus is deze naam compleet nieuw. Dit is niet zonder reden, de controller van de PlayStation 5 draait namelijk helemaal om gevoel. Hij maakt gebruik van haptische feedback. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat je realistische vibraties voelt tijdens het gamen, bijvoorbeeld wanneer je de trekker overhaalt. Ook zou je op deze manier moeten kunnen voelen wanneer je door het gras heen rent of juist door de modder heen loopt.

3D audio bij de PlayStation 5

Maar niet alleen je handen verdienen het om plezier te beleven aan het gamen, ook je gehoor moet eraan geloven. Sterker nog, Sony ziet audio als het geheime wapen bij deze generatie console, en wil met 3D audio dan ook een sterke indruk achterlaten. Het moet met een nieuwe techniek mogelijk zijn ieder geluidseffect apart af te laten spelen. Dit zorgt ervoor dat je niet steeds hetzelfde geluid hoort, maar dat dit voor iedereen uniek is.

Wel heeft Sony zelf al aangegeven dat het nog wel even kan duren voordat de technologie optimaal is. Game je met een headset of met oortjes, dan zou er al veel mogelijk moeten zijn, maar voor speakers kan het proces nog wel wat langer duren.

De SSD kaart van de PS5

In deze nieuwe PlayStation zit een ontzettend snelle SSD kaart die vervelende laadtijden tot het verleden moet laten behoren. De kaart heeft waarschijnlijk een opslagruimte van 825 GB wat in eerste instantie wat weinig lijkt. Zeker wanneer je kijkt naar de grootte van nieuwe games. Toch zegt Sony dat dit wel mee zal vallen, door een nieuwe vorm van compressie. Dit is natuurlijk nog wel even afwachten totdat we zelf games binnen kunnen halen.

Wel is al bewezen dat de SSD een snelheid heeft die het beste kan worden vergelen met een Formule-1 auto. Als voorbeeld de Spiderman game van de PS4. Deze had op de PS4 een laadtijd van 15 seconden, terwijl dit op de PS5 maar 0,7 seconden was.

4K-resolutie bij de PlayStation 5

Bij een nieuwe generatie horen natuurlijk ook betere grafics, en dat is bij de PlayStation 5 dan ook zeker het geval. Hij zal namelijk 4K HDR ondersteunen. De PS4 Pro kon dit ook al gedeeltelijk, maar toen was er officieel nog geen sprake van 4K. Sony dat zelfs nog een stapje extra en belooft ook ondersteuning voor 8K. Echter zijn er op dit moment nog niet veel televisies die dit hebben.

Wat ook interessant is, is het futuristische snufje ray tracing. Dit is een techniek die de lichtinval helemaal heeft aangepast binnen de games, waardoor het allemaal veel realistischer wordt. Dit zorgt ervoor dat de games er nog beter uit gaan zien. Denk aan reflecties in spiegels, regenplassen en zelfs waterdruppels.

Backwards compatibility

En dan de laatste feature van de PlayStation 5. Dit zorgt ervoor dat de console geschikt is voor de toekomst. Backwards compatibility zorgt er namelijk voor dat het mogelijk is om oudere games af te spelen op je nieuwe console. Dit geldt voor nu voor een groot deel van de PlayStation 4 games, maar er is een kans dat dit nog verder uitgebreid gaat worden. Neem als voorbeeld FIFA 21. Grote kans dat je deze hebt aangeschaft voor de PS4 afgelopen oktober. Als je zo meteen de nieuwe PlayStation 5 in huis hebt, kun je hem eenvoudig overzetten naar je nieuwe console en zo zonder problemen verder spelen.

Lees ook: Hoe kwetsbaar is een opvouwbare smartphone?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here