Waarom hebben de buren sneller internet dan ik?

snel internet

Het gras is altijd groener bij de buren. Ook al gaat het niet per se om gras, overigens. De kans is best aanwezig dat zij ook nog eens sneller internet hebben dan jij. Hoe doen ze dat toch? Je woont in dezelfde straat, hebt dezelfde mogelijkheden qua verbindingen, en toch ben jij degene die altijd problemen heeft met het internet, en zij niet.

Hoe gebruiken jullie het internet

Of je je internetverbinding als goed ervaart of juist niet, hangt van veel factoren af. Laten we eens beginnen met de manier waarop je de verbinding gebruikt. Ben je een heel intensieve gebruiker, of heb je gezinsleden die altijd wel iets aan het streamen zijn, soms zelfs terwijl ze ook nog eens online aan het gamen zijn, dan loop je sneller tegen de grenzen op dan wanneer je de verbinding een stuk minder intensief gebruikt. Zelfs wanneer je precies hetzelfde abonnement hebt als je buren, kunnen jullie ervaringen dus ver uit elkaar liggen.

Maar het kan natuurlijk ook heel goed zo zijn dat je buren een ander abonnement hebben dan jij. Dat kan er eentje zijn bij dezelfde provider, maar dan een wat betere, snellere variant. Maar de kans is ook aanwezig dat zij hun internet via een andere provider afnemen. Worden de problemen die jij ervaart vooral veroorzaakt door storingen, dan kun je jouw internet vergelijken met dat van de buren. Hebben zij een stuk minder vaak met storingen te maken? Dan kan overstappen naar dezelfde provider als zij hebben een manier zijn om hier mee af te rekenen.

Zelf op zoek naar het beste abonnement

Ben je niet tevreden met je huidige abonnement omdat het je minder snelheid biedt dan je nodig hebt? Dan is het goed om zelf op zoek te gaan naar een abonnement dat beter bij je past. Natuurlijk kun je daarbij de ervaringen van anderen gebruiken, maar doordat deze subjectief kunnen zijn of gebaseerd op veel meer of juist minder gebruik van een verbinding, is het beter om op zoek te gaan naar een meer objectieve vergelijking. Een vergelijkingssite is dan vaak een goed idee.

Hier kun je namelijk alle verschillende abonnementen goed met elkaar vergelijken. Wil je er graag eentje waarbij tv en internet worden gecombineerd, dan kun je hier abonnementen voor internet en tv vergelijken. Maar ook voor losse abonnementen vind je hier handige overzichtjes. Bepaal welke snelheid je minimaal nodig hebt, en kijk wat de verschillende providers je te bieden hebben, en wat ze hiervoor in rekening brengen. Grote kans dat jij hierna een verbinding hebt die minstens net zo goed is als die van de buren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here