De klussen in en rondom je woning aanpakken

lichtschakelaar installeren

Er zijn een aantal klussen waarvan je weet dat deze moeten gebeuren, maar die toch altijd weer blijven liggen. Het opnieuw plaatsen van een plint bijvoorbeeld, of de lichtschakelaar vervangen. Toch is het goed om eens te inventariseren wat er nou precies nog gebeuren moet in huis, en dit gewoon in het weekend op te pakken. Op die manier is er geen achterstallig onderhoud, ziet je woning er weer netjes uit en heb jij geen klussen meer die je af moet maken.

Welke klussen zijn er nodig?

Kijk eerst een goed naar welke klussen er allemaal nog opgepakt moeten worden. Denk hierbij niet alleen aan de overduidelijke klussen, zoals een missende lichtschakelaar, maar ook de kleinere klussen die wat aandacht nodig hebben zoals de kitranden van de tegels afhalen. Door alles op te schrijven wat er gebeuren moet krijg je niet alleen inzicht in de klussen, maar kun je ze ook afstrepen wanneer je ze klaar hebt. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft omdat je de lijst steeds kleiner ziet worden.

De juiste spullen in huis halen

Natuurlijk kun je de klussen in huis niet aanpakken als je er geen materiaal voor in huis hebt. Daarom is het verstandig ervoor te zorgen dat je altijd bepaalde spullen in huis hebt. Op die manier kun je namelijk altijd iets direct aanpakken, en hoef je er niet eerst voor naar de bouwmarkt. Denk bij deze spullen bijvoorbeeld aan een hamer en een zaag, maar ook verschillende soorten lijm, ijzerwaren, een rolmaat en een waterpas. Door dit altijd op voorraad te hebben kun je alles direct aanpakken. Dat ene schilderij ophangen, de spiegellijst van je dochter opnieuw verlijmen of een houten plank op maat zagen bijvoorbeeld.

Voorkom teveel afleiding

Wanneer je de klussen aan gaat pakken is het belangrijk dat je niet teveel afleiding hebt. Geen rondrennende kinderen dus, of je partner die juist op dat moment besluit de ramen aan de buitenkant te gaan doen. Bespreek thuis wanneer je de klussen op wilt pakken zodat anderen hier ook vanaf weten en er rekening mee kunnen houden. Op die manier lopen jullie ook niet door elkaar heen, en kunnen er ook geen irritaties ontstaan.

Weet je niet precies hoe je een klus aan moet pakken? Dan is dat geen reden om ermee te stoppen. Pak je telefoon en zoek het op, de kans is groot dat er een YouTube-video over te vinden is. voorkom echter wel dat je vervolgens wordt afgeleid door je telefoon. Ga dus niet ook nog even op Facebook kijken, of op een nieuwssite het laatste nieuws doornemen. De kans is dan namelijk groot dat je zo een half uur verder bent, en helemaal geen zin meer hebt in die klus, en dat is zonde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here