De impact van incontinentie op de mentale gezondheid van vrouwen

incontinentie vrouw

Wat de reden is waarom incontinentie een grote rol speelt in het dagelijks leven, kan enorm verschillend zijn. Zo kan het bijvoorbeeld een chronische aandoening zijn. Het is ontstaan in de loop van de tijd, vooral na de overgang. Of je hebt ermee te maken gekregen tijdens of na de zwangerschap. Al met al kan incontinentie erg vervelend zijn en doe je er maar al te graag iets aan. In dit blog geven we alvast een paar handige tips waar je mee aan de slag kunt gaan.

Het kan voor erg vervelende situaties zorgen, op werk en/of in de vrije tijd

Op het moment dat je te maken hebt met incontinentie in het dagelijkse leven, weet je het als geen ander. Het is iets wat je niet zomaar “aan” en “uit” kunt zetten. Met incontinentie heb je de hele dag te maken, zowel op werk als in je vrije tijd. En moet je een spannende presentatie geven? Heb je de slappe lach met een vriendin? Of ga je voor een actieve wandeling op vakantie? Het zijn alle voorbeelden van situaties waar je liever niet te maken wilt hebben met de incontinentie. Gelukkig bestaan daar vandaag de dag erg fijne oplossingen voor.

Het niet onder controle hebben van de incontinentie kan voor de nodige onzekerheid zorgen

Want heb je de incontinentie niet voor de volle 100% onder controle? Dan kan dat voor de nodige onzekerheid zorgen. Misschien merk je dat je niet graag aan alle activiteiten mee wilt doen in je vrije tijd of je gaat met een nerveus gevoel naar kantoor. Erg vervelend natuurlijk, want dit betekent dus dat incontinentie voor de nodige onzekerheid zorgt. Het is dus de hoogste tijd om daar snel de nodige veranderingen in aan te gaan brengen en snel de nodige stappen te gaan ondernemen.

Een fijner en beter gevoel door incontinentiemateriaal te dragen

Kies er bijvoorbeeld een keer voor om goed te investeren in het nodige Tena incontinentiemateriaal. Het materiaal houdt vocht beter vast en voorkomt hierdoor dat je te maken krijgt met doorlekken. En dat is natuurlijk wel een erg prettige gedachte. Online kun je je alvast verder verdiepen in het complete aanbod aan incontinentiemateriaal dat er vandaag de dag is. Probeer verschillende soorten producten een keer uit, zodat je meteen een erg goed beeld krijgt van wat er wel en niet werkt.