Waar moet je op letten bij de aanschaf van een game pc?

0
404
game pc

Is je oude game pc aan vervanging toe, of heb je er nog nooit eerder eentje gehad? Bij het uitzoeken van een nieuwe game pc doe je er goed aan op een aantal punten te letten. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je binnen de kortste keren niet meer je favoriete game kan spelen of dat de kwaliteit niet zo goed is als je hoopte. Wij geven je in dit artikel een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf.

De snelheid van de processor

Een goede snelheid zal zorgen voor net dat beetje extra dat je soms nodig hebt. wat betreft de processors kun je het beste gaan voor Intel en AMD. De snelheid van de processor is erg belangrijk, zeker wanneer het aankomt op het draaien van meerdere games of applicaties tegelijk. Als je bijvoorbeeld aan het videobellen bent, terwijl je een game aan het spelen bent en op de achtergrond ook nog programma’s hebt draaien op je game pc, wil je niet dat de pc trager wordt natuurlijk.

De videokaart van de game pc

Je doet er goed aan niet te besparen op de videokaart, immers koop je de game pc juist vanwege de videokaart. Deze is dan ook erg belangrijk en bepaald welke games er gespeeld kunnen worden, maar ook hoeveel beelden er per seconde op je scherm te zien zijn. Heb je een goede videokaart, dan zorgt dit voor een betere weergave en daarnaast een meer soepel verloop van het spel zonder haperingen. Ga niet voor een model van een paar jaar geleden want een videokaart verouderd snel. Dit komt omdat de graphics van games continu verbeteren en daardoor telkens een betere videokaart vereisen.

Het grafisch geheugen van je game pc

Kijkend naar een gemiddelde game pc zien we dat je ongeveer uitkomt op 3 tot 4 GB aan grafisch geheugen. Dit is ook wel het geheugen van de videokaart. Wil je echter een game pc aanschaffen voor een langere tijd, dan is het aan te raden te kijken naar 6 of zelfs 8 GB aan grafisch geheugen.

Het werkgeheugen

Ook het werkgeheugen is belangrijk, want deze verwerkt alle informatie voordat het wordt opgeslagen. Des te meer werkgeheugen je hebt, hoe sneller je game pc is. Als voorbeeld nemen we Battlefield 1. Deze heeft als aanbevolen werkgeheugen 16 GB nodig. Over het algemeen begint een game pc bij 8 GB aan geheugen maar hiermee zit je dan wel aan het minimale wat spellen nu vaak al nodig hebben. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat sommige games, zoals Battlefield 1, dan helemaal niet te spelen zijn omdat je geheugen tekort komt.

Opslaggeheugen van de pc

Wil jij vooral veel games en andere programma’s op je game pc installeren, dan doe je er goed aan te kijken naar een pc die de SSD opslag combineert met een normaal opslaggeheugen. SSD, ook wel Solid State Drive, is wat dit betreft de nieuwe techniek van het opslaan van games en programma’s. Je kan hiermee makkelijker, sneller en betrouwbaarder opslaan maar het is wel duurder in gebruik dan een harde schijf. Wanneer je dit geheugen combineert heb je veel meer ruimte voor je games en programma’s maar je profiteert daarnaast ook van de snelheid van een SSD. Hier zou je bijvoorbeeld ook Windows op kunnen installeren.

De aansluitingen

En dan als laatste punt de aansluitingen. Het aantal HDMI aansluitingen kan belangrijk zijn omdat je in hoge resolutie wilt gamen. De kans is dan ook groot dat je met meerdere schermen wilt werken. USB 3.0 is ook zeker een meerwaarde als je deze vergelijkt met USB 2.0. Je doet er dus zeker goed aan na te kijken of hier genoeg aansluitingen voor zijn voor de verschillende apparaten die met USB aangesloten moeten worden.

Lees ook: Handige opruimmeubels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here