Handige opruimmeubels

0
339
opruimmeubels

Het netjes opbergen van je spullen is heel belangrijk, want anders krijg je een hele hoop rotzooi waar je echt niet op zit te wachten. Daarnaast zorgt het rondslingeren van spullen ook voor een rommelig effect, terwijl dit helemaal niet nodig is. handige opruimmeubels bieden dan zeker een uitkomst, want deze zorgen ervoor dat je alles goed op kunt bergen. Maar wat zijn dan de handigste opruimmeubels? Dat laten wij je zien in dit artikel.

Opruimmeubels in de werkruimte

Als je een eigen werkruimte hebt, dan heb je hier waarschijnlijk veel plek nodig voor je documenten, mappen, administratie, boeken en wat nog al niet meer. Alleen, welke opruimmeubels kun je hier na het beste voor gebruiken? Je zou een archief- of ladekast kunnen kopen voor je boeken en documenten. Wil je dat je werkkamer er ruimtelijker uitziet, dan kun je dit heel eenvoudig doen door de kast in dezelfde kleur als de muur te verven.

Gebruik ook een bureau met voldoende lades of een opzetstuk. Op die manier kun je alle spullen die je dagelijks gebruikt hier eenvoudig in kwijt. Het geschikte bureau niet gevonden? Dan kun je deze ook eenvoudig zelf maken door een plank aan de muur te bevestigen. Plaats er vervolgens een ladeblok onder en je bent klaar!

Opbergen in de woonkamer

De woonkamer is natuurlijk de kamer waar het meest in geleefd wordt, maar daardoor is het vaak ook de kamer waar de meeste rotzooi te vinden is. We willen allemaal genieten van ons interieur en visite ontvangen, maar als er overal rommel ligt is dat niet bevorderlijk. Door te zorgen voor een mooi opgeruimd en rustgevend interieur kan dat gelukkig wel! Welke opbergmeubels je het beste voor de woonkamer kunt gebruiken is natuurlijk voor iedereen anders, maar met bepaalde meubels zit je eigenlijk altijd goed.

Zo kun je als eerste kiezen voor een mooie ladekast. Hier kun je alle spullen in opbergen en boven op de kast de mooiste spullen uitstallen. Heb je een redelijke woonkamer, dan kun je ervoor kiezen de bank niet tegen de muur te zetten. Zo zorg je voor extra ruimte, waar je bijvoorbeeld een mooi dressoir neer zou kunnen zetten. Ook een tv meubel zorgt vaak voor extra opbergruimte.

Liever een echte eyecatcher? Kies dan voor een kast met glazen deuren of een mooie grote buffetkast. Hierin kun je veel spullen kwijt, het staat netjes en opgeruimd én de spullen zullen op deze manier veel minder stof vangen.

Opruimmeubels in de slaapkamer

In de slaapkamer berg je natuurlijk je kleding en beddengoed op, maar wellicht ook nog extra kussens en dekens, je ondergoed en je schoenen. Je moet dus veel kwijt kunnen, maar je wilt niet dat je ’s avonds in bed tegen al deze spullen aankijkt. Daarom is het belangrijk dat je ook in de slaapkamer de juiste opbergmeubels hebt, zodat jij kan genieten van een rustige slaapkamer.

Heb je veel accessoires in je slaapkamer, dan zou je ervoor kunnen kiezen een wandkast op te hangen waar je deze spullen in kunt zetten. Maar de wandkast kan ook gebruikt worden in combinatie met mandjes, om daar bijvoorbeeld je sieraden in op te bergen. Kijk ook goed naar de nachtkastjes, kun je daar wat in kwijt? Een nachtkastje met een lade of een deur is ideaal omdat je dan niet direct kunt zien wat erin ligt. Op deze manier oogt het veel rustiger.

Heb je last van schuine wanden in de slaapkamer? Kies dan voor een diepe, lage kast waar je veel spullen in kwijt kunt. Kleding die je graag op wilt hangen kunnen aan een mooi kledingrek opgehangen worden, staat nog leuk ook! En als je graag veel leest in bed is het een idee een plank boven je bed te hangen om daar de boeken op te plaatsen.

De meest ideale kast is natuurlijk een mooie grote kledingkast, eentje waar je echt alles in kwijt kunt. Maar dit kost aardig wat, en als je dat niet hebt dan kom je al snel terecht bij kant-en-klare kasten. Ook hier kun je genoeg mee doen, zeker wanneer je kasten met elkaar combineert. Een laag dressoir voor al het ondergoed en een kledingrek voor je mooiste kleding bijvoorbeeld.

Lees ook: Tips voor het romantiseren van je slaapkamer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here