Verhuizen? Zo wordt de badkamer jouw smaak!

0
141
Depositphotos_40643963_S

Iedereen kent het denk ik wel. Je gaat verhuizen naar een woning die vrijwel instap klaar is, maar de badkamer is niet helemaal jouw smaak. Een nieuwe woning kost al geld genoeg, ongeacht of het huur of koop is, dus een nieuwe badkamer zit er eigenlijk niet in. Wij vertellen je in dit artikel hoe je er toch voor kan zorgen dat de badkamer helemaal jouw smaak wordt.

Bekijk de verschillende meubels

Bij sommige badkamers zijn het de tegels die je niet aanspreken, en bij anderen zijn het juist de meubels. Is dit bij jou ook het geval? Dan is hier heel eenvoudig wat aan te doen. Er zijn veel verschillende badkamermeubels verkrijgbaar, in verschillende prijsklassen. De wastafel of de badkamerkast kan dus eenvoudig vervangen worden door een model dat je wel aanspreekt.

Belangrijk bij het kijken naar de meubels is wel, dat je ervoor moet zorgen dat het goed bij elkaar past. heb je een kastje onder de wastafel, en wil je er ook nog een kast naast? Zorg er dan voor dat deze dezelfde uitstraling hebben. Is dit niet het geval, dan kan de badkamer al snel heel rommelig ogen en dat is juist wat je wil voorkomen.

De tegels aanpakken

Is er op zich niets mis met de meubels, maar spreken de tegels je echt niet aan? Je zou dan kunnen overwegen de badkamer opnieuw te laten betegelen. Dit kost alleen wel aardig wat geld, en de kans is groot dat dat er niet is na een verhuizing. Je zou ook plaktegels aan kunnen schaffen. Deze zijn er ook speciaal voor de badkamer, en zijn er in veel kleuren, afmetingen en motieven. Het voordeel hiervan is dat je deze gewoon over de huidige tegels heen plakt, en dat het minder duur is dan nieuwe tegels.

Het toilet naar jouw smaak inrichten

Het toilet mag dan misschien wel de kleinste kamer in het huis zijn, maar dat betekent niet dat deze dan maar verwaarloosd moet worden. Een likje verf op de muur doet vaak al heel veel, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. vind je de fontein in het toilet niet mooi of is hij onpraktisch? Dan is het een goed idee op zoek te gaan naar een nieuwe. Er zijn verschillende toiletmeubels verkrijgbaar, in allerlei vormen. Ook zijn er toiletmeubels met een kastje, zodat je ook direct een ruimte hebt om je toiletpapier of schoonmaakmiddelen netjes op te bergen.

Naast een nieuw fontein kun je ook altijd de toiletbril aanpassen naar jouw smaak, en eventueel zou je nog een wandplank op kunnen hangen. Plaats hier vervolgens wat mooie decoratie op, en het toilet is helemaal naar jouw smaak ingericht!