Budgetvriendelijk citytrippen

groep vrienden aan het shoppen tijdens citytrip

Ben je toe aan een weekendje weg, maar zit je wat krap bij kas? Ook met een klein budget kan je een leuke citytrip maken. In deze blog leer je hoe je een budgetvriendelijke trip kiest, en hoe je op bestemming geld kunt besparen.

Zoek voor goede deals online

Een goedkope citytrip boeken is niet zo moeilijk als het lijkt. Je vindt online een enorm aanbod. De truc is om door het enorme aanbod de beste keuzes te maken. Sowieso zal het een zoektocht  zijn. Best ga je vooraf wat prijzen vergelijken, verschillende websites bezoeken en vraag je raad aan avontuurlijke vrienden en vriendinnen. Som kan je via

‘Airbnb’ of ‘Vakantieveilingen’ mooie aanbiedingen op de kop tikken. Als je krap bij kas zit,  kies je best voor goedkopere bestemmingen binnen Europa zoals Turkije, Boedapest of Hongarije.

Zet wat geld opzij net voor je trip

Geef jij ze graag uit? Troost je, je bent niet de enige. Probeer je de weken voor je citytrip je toch nog even in te houden en laat die nieuwe jas of tas nog even wachten tot volgende maand. In plaats van op restaurant te gaan nodig jij komende weken gewoon je vrienden bij jou thuis uit en al die koffietjes in het weekend? Die drink je gewoon binnenshuis. Ook op je trip zelf is thuis eten maken best gezellig en veel goedkoper. Of kies voor streetfood in plaats van dat dure restaurant: vaak verrassend lekker en milder voor je bankrekening. Je zal versteld staan hoeveel euro’s je kan besparen als je wat zuiniger gaat leven. Maak thuis een speciaal ‘citytrip spaarpotje’ waar je al je kleingeld dat je door de week heen bij elkaar hebt in stopt. Dat loopt behoorlijk snel op, je zal het zien. En als je toch graag iets nieuws koopt, investeer dan in iets dat je al langer wil of wacht op goede deals zoals die bij Black Friday. Perfecte moment om wat geld uit te sparen!

Take a walk on the wild side

I know, het is verleidelijk om gauw een taxi of de bus te nemen. Maar ook op vakantie loopt dat al gauw op. Wandel dus in plaats van de taxi te nemen: trek alvast je beste sneakers aan, want wandelen is gezond én goed voor je portefeuille. Door te wandelen kom je trouwens op leuke plekjes die je anders niet tegengekomt. Of neem een Uber of Blabla car en get in touch with the locals! Zij kunnen je vaak toffe barretjes en mooie plaatselijke bezienswaardigheden verklappen die je op het internet niet meteen vindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here