Frisse kleuren in je woonkamer

woonkamer met veel paarse invloeden

Eens in de zoveel tijd kun je de drang hebben de woonkamer helemaal aan te willen passen. Je bent de kleur op de muren zat, de gordijnen zijn niet meer naar je zien en de bank staat eigenlijk ook niet helemaal goed. Wanneer dit gebeurt is het tijd om op zoek te gaan naar nieuwe, frisse kleuren voor in de woonkamer. Hoe je dat doet, vertellen wij je in dit artikel.

Kijk in je kledingkast

Dit klinkt heel raar, zeker als we het over de woonkamer hebben, maar om te bepalen welke kleur jij het beste op de muur kunt hebben doe je er goed aan in je kledingkast te kijken. De kledingstukken die je draagt zeggen namelijk veel over waar jij van houdt. Draag je veel kleur? Dan mag je op de muren ook best een beetje los gaan. Wel moet je ervoor zorgen dat het geen mengelmoes van verschillende kleuren wordt, want dat oogt heel rommelig. Wel zou je voor een mooie print kunnen gaan waar verschillende kleuren in verwerkt zitten, of ga voor een combinatie van twee uitgesproken kleuren.

Heb jij echter meer zwart, wit en natuurkleuren in je kast hangen? Dan word jij niet vrolijk van drukgekleurde muren. Kies in dat geval dus voor een veilige kleur. Je zou kunnen gaan voor een wit-, zwart- of grijstint, maar als je natuurkleuren ook mooi vindt zou je ook voor terra cotta, groen of rotan kunnen gaan.

Zorg ervoor dat de kleuren goed op de muur zitten

Of je nou gaat behangen of schilderen, je wilt dat het goed zit. Het zou immers zonde van je tijd en geld zijn als je na een dag schilderen ziet dat je oude kleur er nog doorkomt, of dat je een behangbaan verkeerd geplakt hebt. voor verf kun je het beste kiezen voor een matte verf, zoals bijvoorbeeld Wijzonol muurverf mat. Belangrijk is dat een verf goed dekkend is, maar daarnaast is het ook fijn als hij eenvoudig afneembaar is.

Ga je behangen? Dit kan een hele intensieve klus zijn. Ben je er niet goed in, of durf je het niet aan? Schakel dan iemand in die voor je wilt behangen. Wil je het wel graag zelf doen, dan is vliesbehang zeker aan te raden. Bij vliesbehang hoef je namelijk niet eerst de banen uit te knippen en deze in te smeren met lijm. Je smeert eenvoudig de muur in met lijm en plakt het behang er vervolgens tegenaan. Nadat je de baan helemaal hebt gladgetrokken, snijd je de baan los van de rol aan de onderkant.

Nieuwe kleuren on a budget

Wil je wel graag je muren aanpakken, maar heb je een bepaald budget waar jij je aan wilt houden? Dan is het verstandig te kijken naar de aanbiedingen. Vaak is er wel ergens verf in de aanbieding, een Wijzonol aanbieding is dan ook snel gevonden. Ook wat betreft behang kun je dit vaak online wel goedkoop vinden. Op die manier kun je je woning goedkoop een hele nieuwe look geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here