Meester van de grill: ontdek de geheimen van perfect gegrild vlees

0
26
vlees grillen

Ben je een groot liefhebber van het bereiden van een heerlijk stukje vlees op de grill? Je weet dan als geen ander dat dit een vak apart is en de nodige tijd en energie kost. Er zijn tal van factoren waar je mee te maken krijgt. Daarom is het treffen van de nodige voorbereidingen – zoals het kopen van het beste vlees – altijd aan te raden. Hoe je het beste aan de slag kunt gaan met perfect gegrild vlees, lees je in dit blog. 

Check altijd even hoeveel tijd het vlees nodig heeft om te garen

Ga je maar al te graag aan de slag met het grillen van een prachtig stukje Bavette? Of pak je liever een keer goed uit met een dikker stukje vlees? Het is altijd aan te raden om van tevoren even te checken op welke manier je het stukje vlees het beste kunt gaan bereiden. Zo weet je zeker dat je de plank niet mis gaat slaan tijdens de bereiding. Het is dus de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een leuk en lekker recept.

Geef het vlees altijd even de tijd om te rusten 

Na het grillen van bijvoorbeeld een Entrecote, is het erg belangrijk dat je het vlees de tijd geeft om te rusten. Dit is namelijk dé beslissende factor voor de perfecte cuisine. Het vlees laat je het beste rusten door het te verpakken in aluminiumfolie. De weet daardoor zeker dat de sappen erg goed in het vlees kunnen trekken en dat het daardoor geen droge smaak heeft. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk als je het vlees serveert aan je gezin, vrienden of de hele familie. 

Behoud de pure smaak van het vlees en beperk het gebruik van kruiden

Heb je geïnvesteerd in het beste van het beste als het aankomt op het vlees? Dan kom je er al erg snel achter dat er eigenlijk niet veel meer nodig is. Probeer dus ook altijd om het gebruik van kruiden te beperken. De ultieme kers op de taart is het strooien van grof zout na het grillen van het vlees. Ideaal om te combineren met een goed glas rode wijn – of een karaf met water. Met wat voor soort vlees ga je binnenkort een keer aan de slag? Je tovert vast en zeker de mooiste gerechten op tafel.