Geld verdienen door je huis op te ruimen

0
410
verdienen

Je huishouden bijhouden, dat doet iedereen. Maar hoe lang is het geleden dat jij je huis echt helemaal hebt uitgezocht en opgeruimd? Dat je echt elke kast en ieder laatje hebt leeggehaald en alles hebt nagelopen? Door dit zeker een keer per jaar te doen geeft het ruimte. Niet alleen in je huis, maar ook in je hoofd. En je kan er nog wat aan verdienen ook! Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel.

Planning voor het opruimen

Zie je op tegen het idee om je hele huis overhoop te halen en alles uit te zoeken, dan kun je ook een planning maken voor het opruimen. Op deze manier kun je klein begin en pak je alles op je eigen tempo aan. Dit doe je door drie categorieën te maken voor je spullen namelijk Houden, Twijfel en Wegdoen. Wees kritisch met het uitzoeken van je spullen. Heb je iets al langer dan een jaar niet gebruikt of was je zelfs vergeten dat je het had? Dan kan het vaak direct weg.

De spullen in de Wegdoen-categorie kun je verkopen om zo geld te verdienen, maar je kan er ook voor kiezen ze naar de kringloop te brengen. Kapotte of incomplete spullen gooi je natuurlijk direct weg.

De Twijfelstapel is een lastige, want je wilt voorkomen dat je hier de meeste spullen naartoe verhuisd. Bedenk daarom binnen een week wat je met deze spullen wilt doen. Ook hierbij geldt weer; heb je het langer dan een jaar niet gebruikt of was je vergeten dat je het had, dan kan het weg. Is het een aandenken aan iets? Dan kun je dit in een doos stoppen die daarvoor bedoeld is, of er een foto van maken.

Zorg ervoor dat je opruimbakken hebt voor de laatste categorie, en plak hier etiketten op zodat je weet wat erin zit. Spullen die bij elkaar horen doe je uiteraard in dezelfde doos en berg je het liefst ook op, op de plek waar je ze nodig hebt.

Geld verdienen met de spullen die weg kunnen

Er zijn veel manieren te bedenken waarop jij je spullen kan verkopen. Zo zou je naar een rommelmarkt kunnen gaan om daar je spullen aan te bieden, bijvoorbeeld op Koningsdag. Maar wanneer dat niks voor jou is zijn er ook nog andere mogelijkheden. Zo zou je het ook op Marktplaats kunnen zetten, of in één van de vele verkoopgroepen op Facebook.

Heb je veel dezelfde producten, zoals een oude verzameling blikken of beeldjes, dan kun je deze als set proberen te verkopen. Echter willen mensen vaak maar één bepaald item, en niet de hele set. Je zal dus uiteindelijk waarschijnlijk meer verdienen door de spullen los te verkopen in plaats van als set.

Dit geldt overigens ook voor kleding, tenzij het bijzondere items zijn. Als jij een grote koffer met vintage kleding op zolder hebt liggen, kun je hier nog flink op verdienen, mits het in goede staat is natuurlijk. Vintage kleding is helemaal hip tegenwoordig, en je vindt het dan ook overal. Ga hiermee echter niet op een rommelmarkt staan, want daar willen mensen zo min mogelijk betalen. Ook via Facebook wil dit vaak niet echt lukken. Wel kun je het op Marktplaats zetten of gebruik maken van een kledingapp, zoals Vinted.

Lees ook: Zero Waste leven, hoe pak je dat aan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here