De woonkamer een opknapbeurt geven

opknapbeurt woonkamer

Is jouw woonkamer aan vernieuwing toe? Dan zijn er heel veel mogelijkheden. Je begint met het bekijken van de meubels die er nu staan. Wil je deze allemaal houden, of wil je ze juist allemaal vervangen? Maak voor jezelf een lijstje zodat je weet wat er blijft, en wat er weggaat. Daarna kun je verder gaan kijken.

Een stijl voor de woonkamer bepalen

Kijk allereerst naar de stijl die je nu hebt, en of je deze wil behouden of dat je een andere stijl wilt hebben. Wil je graag voor een andere stijl gaan, dan is het tijd om te bedenken welke stijl jou dan aanspreekt. Ga je voor veel kleur, of juist industrieel of landelijk? Of wil je gaan voor een duurzame stijl?

Als je dit hebt bedacht kun je gaan kijken welke meubels die je al hebt staan hierbij passen. Heb je een kast die nog helemaal intact is, maar qua kleur zo meteen niet bij de rest past? Dan kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen deze in de verf te zetten.

Meubels op elkaar afstemmen

Nadat de stijl is bepaald, is het tijd om te gaan kijken voor nieuwe of tweedehands meubels. Zeker wanneer je voor een duurzame stijl hebt gekozen is de kringloop vaak je beste vriend, maar ook als je liever gaat voor een vintage inrichting. Zorg er, in iedere stijl, voor dat de meubels goed op elkaar afgestemd zijn. Doe je dit niet, dan kan de woonkamer er erg slordig en rommelig uit komen te zien, terwijl deze juist rust uit moet stralen.

Een goed bankstel is uiteraard heel erg belangrijk, want je wilt zo comfortabel mogelijk zitten in je eigen woning. Kijk goed naar de indeling van je woonkamer om te bepalen wat voor type bank je neemt. Ga je voor twee losse banken, een hoekbank of een bank met stoelen?

Kleur bekennen in de woonkamer

Heb je vrij rustige meubels uitgekozen, dan doe je er goed aan iets van kleur terug te laten komen in de accessoires. Kies hiervoor één of twee kleuren uit, waar je vervolgens mee afwisselt. Ga bijvoorbeeld voor zacht roze en laat dit terugkomen in de kussens op de bank, in de gordijnen, het vloerkleed en de accessoires op/in de kast. Dit betekent overigens niet dat je volledig roze gordijnen op moet hangen. Je zou ook kunnen gaan voor grijze of zwarte gordijnen waar iets roze in zit, net als bij de kussens en het vloerkleed.

Je kan uiteraard ook posters, foto’s of schilderijen uitzoeken waar ook iets van dezelfde kleur in terugkomt. Zo heb je direct wat moois aan de muur hangen waardoor deze ook niet meer zo kaal oogt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here