Een verzorgingsroutine voor de man

man aan het scheren

Het wordt steeds meer geaccepteerd en ook populairder voor mannen om een verzorgingsroutine te hebben naast het scheren. Nu is dat niet voor elke man zo vanzelfsprekend en kan soms zelfs intimiderend zijn. Het is lastig als je opeens iets aan verzorging wilt gaan doen maar je er nog nooit mee bezig bent geweest. Daarom zet ik hier nu een goede routine in stappen uit, zodat ook jouw vader/vriend of jijzelf eraan kan beginnen.

Haar

Daar zijn de meeste mannen al wel bekend mee, dus perfect om mee te beginnen. Als eerste is het natuurlijk belangrijk om een goede shampoo in huis te hebben. Je hoeft niet perse moeilijker te doen. Er zijn genoeg 3-in-1 producten die daadwerkelijk deugen. Zoals die van Redken, namelijk de ‘Redken Brews’ lijn. Brews als in bier, ja. Ook zijn er veel pepermunt geurtjes te krijgen van verschillende merken. Dat is gelijk een hele sensatie als je dat ‘s ochtends gebruikt. Zeker het proberen waard.

Gezicht & lichaam

Aangezien mannen vaak scheren en vaak nog nooit een moisturizer hebben aangeraakt, is hydratatie erg belangrijk. Ook zijn mannenhuiden vaak dikker en dus ook stugger, gelukkig zijn daar genoeg producten speciaal voor gemaakt. Neem nou de Pier Auge ‘Hyper hydrating protective care’. Van dezelfde lijn is ook een masker gemaakt. Voor mannen is het belangrijk om af en toe een momentje voor zichzelf te nemen en voor zichzelf te zorgen. Als je het nog makkelijker wil maken heeft Clarins ook van die 3-in-1 pakketten die gefocust zijn op hydratatie. Schroom niet om het allemaal te bekijken op HBB24.

Scheren en baardverzorging

Natuurlijk is alleen een goedkope scheergel niet genoeg verzorging als je gaat scheren. Een mooi scheerapparaat of mesje is essentieel. Het liefst met 5 mesjes. Scheergels zijn er in alle vormen en maten. Je kan het erg leuk maken voor jezelf tegenwoordig met al die prachtige verpakkingen en heerlijke geurtjes. Ook heeft Vichy bijvoorbeeld speciale scheergel voor een geïrriteerde huid. Zo’n fancy kwastje voor scheergel is een slimme aankoop. Dat staat ook gewoon prachtig en elegant in de badkamer. Gillette heeft zo’n stijlvolle set met scheermes en kwast in 1, uitgebracht in jaren 50 stijl.

Parfum

Last but not least, de parfum. Beter gezegd: eau de parfum. Ga dus niet voor de eau de toilette of de cologne. Parfum bevat ook daadwerkelijk rond de 20% parfum, terwijl de eau de toilette maar rond de 5-10% parfum bevat. Eau de cologne bevat maar iets van 2-4% parfum en is dus meer bedoeld om de geur op te frissen door de dag heen. Ook is het bewezen dat mannen die parfum dragen zelfverzekerder zijn, aantrekkelijker gevonden worden en lekkerder in hun vel zitten. Kies je parfum dus met zorg uit.

Al met al is het belangrijk om ook als man wat extra tijd te besteden in de badkamer. Het heeft een bewezen effect op hoe je je voelt en hoe je in je vel zit. Ook is het gewoon een fijn gevoel als je huid niet strak staat van alle goedkope zeep met schadelijke ingrediënten die vaak gebruikt en gekocht wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here