De komst van de nieuwe iPhone 13

iphone

Het is bevestigd dat de nieuwe iPhone 13 volgende week verschijnt. Veel mensen zaten hier al op te wachten maar, wat zijn nou de pluspunten van deze nieuwe iPhone? Er is eigenlijk nog niet veel over bekend, maar er zijn wel veel geruchten. Zo zou de 13-serie niet heel veel verschillen van de iPhone 12, en zullen er vier versies uitkomen, net als bij de 12.

Hoe ziet de nieuwe reeks eruit?

Hoe deze nieuwe serie eruit gaat zien weten we nog niet precies, maar de kans is groot dat er weinig veranderingen aan het design zullen zijn, vergelijkend met de 12-serie. De kleuren van deze serie worden ook bij de iPhone 13 verwacht, waarschijnlijk zelfs met twee nieuwe kleuren. Daarnaast zal enkel het camerablok aangepast worden. Zowel de groothoekcamera op de pro versies, als de telefotocamera en de video-opnamesoftware zullen verbeterd zijn.

Zowel de schermafmetingen als de resoluties blijven hetzelfde, maar de verversingssnelheid zou wel omhoog kunnen gaan. De schermen zullen er dan soepeler uitzien, maar ook wordt er een always-on display verwacht.

Batterij van de iPhone 13

Als we naar de geruchten kijken mogen we er vanuit gaan dat deze modellen een grotere batterij krijgen van de 12-serie. Dit zorgt ervoor dat je iPhone langer meegaat dan oudere modellen. Ook is de kans aanwezig dat het draadloos opladen sneller zal gaan dan dat nu het geval is. De iPhone 12 beschikt over 2805 mAh, dit zal bij de 13 maar liefst 3095 mAh zijn.

Face ID en Touch ID

De kans is groot dat ook de Face ID is aangepast. Wil je nu je iPhone ontgrendelen terwijl je een mondkapje of een zonnebril draagt, dan lukt dit niet. De iPhone 13 heeft dan ook waarschijnlijk een verbeterde versie, waarbij je telefoon wel ontgrendeld kan worden terwijl je dit draagt.

Daarnaast schijnt het ook zo te zijn dat Apple met Touch ID gaat werken, al is dit natuurlijk nog niet bevestigd. Kijkend naar de geruchten is hier ook veel verschillend nieuws over te vinden.

Wat wordt de prijs van de iPhone 13?

Gezien de geringe veranderingen ten opzichte van het vorige model kunnen we er vanuit gaan dat de prijzen ongeveer gelijk zouden moeten liggen. Echter is er ook bekend geworden dat de chipfabrikant TSMC zijn prijzen omhoog heeft gegooid. Dit zou betekenen dat Apple meer heeft moeten betalen voor de chips, en dit dus moet verwerken in de prijs. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan zal de prijs nog steeds niet schrikbarend veel omhoog gaan.

Wanneer we de iPhone 13 aan kunnen schaffen is echter nog niet bekend. Op 14 september wordt het toestel voor het eerst gepresenteerd, maar een verkoopdatum is er nog niet. Wel is het zo dat, als we kijken naar de vorige series, de verkoop telkens ongeveer een week later startte. Het zou dus maar zo kunnen zijn dat de pre-orders een week later geopend worden, en dat weer een week later de officiële release is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here