Hoe kwetsbaar is een opvouwbare smartphone?

0
394
kwetsbaar

In de 00’s waren opvouwbare telefoons ongekend populair. Vrijwel iedere jongere liep ermee en wilde maar al te graag showen hoe snel hun telefoon opgeklapt kon worden. Het kleine schermpje dat aan de voorkant te zien was liet je de tijd zien, wat natuurlijk erg handig was. Tijden zijn veranderd en zo zit het ook met telefoons. Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder smartphone en internet, en moeten we er niet aan denken met zo’n oude telefoon te lopen. Toch lijkt het erop dat de opvouwbare telefoons weer helemaal terugkomen, al is het dan nu wel in een smartphone versie. Maar, hoe kwetsbaar zijn deze telefoons eigenlijk?

Zeer kwetsbare smartphone

Vorig jaar heeft Samsung een instructievideo online gezet voor het onderhouden van de Samsung Galaxy Fold. Echter kan het beter gezien worden als een waarschuwingsfilmpje omdat uit de video vooral blijkt dat de smartphone erg kwetsbaar is.

Allereerst de beschermlaag. Deze blijkt erg gevoelig te zijn en kan erg makkelijk beschadigen, wat bij een normale smartphone niet het geval is omdat deze een glazen font heeft. Hard drukken op de telefoon wordt afgeraden, maar ook scherpe nagels zijn niet heel handig. Heb je kunstnagels, dan is de kans dus aanwezig dat je door die laag heengaat wanneer je iets te hard op het scherm tikt.

Nu zou je denken dat een screenprotector dit misschien gedeeltelijk kan voorkomen, maar ook deze wordt afgeraden. Een screenprotector kan de beschermlaag namelijk beschadigen en zou hem zelfs los kunnen maken wanneer je de protector eraf wilt halen.

Kwetsbaar scharniermechanisme

Ook wordt er gewaarschuwd voor het kwetsbare scharniermechanisme, wat opmerkelijk is voor een opvouwbare telefoon. Doordat dit mechanisme kwetsbaar is, is het niet mogelijk iets tussen de telefoon te stoppen, zoals een briefje of briefgeld, wanneer hij opgevouwen is. Ook is de smartphone niet water- en stofdicht waardoor het in feite nog steeds mogelijk is dat er deeltje onder de beschermlaag terechtkomen.

Sterke magneten

Je zou denken dat het een voordeel is dat de smartphone sterke magneten heeft om hem in opgevouwen toestand ook echt dicht te houden, maar dit is niet helemaal waar. De magneten zijn namelijk zo sterk, dat ze ook andere objecten aan kunnen trekken. Kan handig zijn voor je sleutels, maar het is natuurlijk absoluut niet de bedoeling. Daarnaast heeft Samsung aangegeven dat je er goed aan doet geen creditcard of andere kaart met een magneetstrip bij de telefoon te houden, net als vroeger. Doe je dit wel, dan kan het zijn dat je kaart onleesbaar wordt.

Lees ook: Waarom is de iPhone nog steeds zo populair?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here