Waarom is de iPhone nog steeds zo populair?

0
340
iPhone

Elk jaar komen er weer nieuwe iPhones uit en de smartphones lijken maar niet in populariteit af te nemen. Maar hoe kan dat? Vooral onder zakelijke gebruikers lijkt de telefoon ideaal te zijn, maar ook privé doet hij het nog steeds goed. Waardoor het komt dat de iPhone nog steeds zo populair is, vertellen wij je in dit artikel.

De rode draad bij iPhone

In 1994 al, verkocht IBM een smartphone met een touchscreen die in staat was apps van andere partijen te draaien. Echter was het de introductie van iPhone in 2007 die zorgde voor het tijdperk van de smartphones. De rode draad bij iedere iPhone is heel duidelijk: design, innovatie functies, intuïtieve bediening, een lange levensduur, goede hardware, ontzettend goede camera’s en veilig in gebruik. Dit zijn dan ook precies de punten die ervoor zorgen dat de iPhone nu nog steeds ontzettend populair is.

iOS besturingssysteem

Het besturingssysteem van de iPhone is intuïtief en daarnaast heeft hij een aantal slimmigheden die ervoor zorgen dat de smartphone makkelijk in gebruik is. Ook zijn er veel verschillende functies te vinden die ideaal zijn voor zakelijk gebruik. We sommen hieronder de verschillende functionaliteiten voor je op:

Herinneringen – met deze app is het mogelijk snel reminders vast te leggen. Daarnaast kun je deze reminders ook toewijzen aan andere leden, mits ze in een gedeelde lijst staan.

Notities – AI heeft het mogelijk gemaakt dat je de verschillende notities nu sneller terug kan vinden. Ook is het mogelijk een scherpere scan te maken.

Slimme widgets – alle widgets zijn opnieuw ontworpen en kunnen nu ook een plek krijgen op je beginscherm. Daarnaast is er ook de Smart Stack, ook wel slimme stapel genoemd. Hiermee is het mogelijk tijdens het werk andere widgets te zien dan wanneer je vrij bent.

Beeld in beeld – ook nieuw in iOS 14 is het beeld in beeld afspelen van video’s. Zo kun je bijvoorbeeld in en meeting zitten via FaceTime en ondertussen ook je e-mail checken.

Vertaal-app – ook de vertaal-app voor iPhone is helemaal vernieuwd. Zo is het nu heel makkelijk om snel een natuurlijk voelend gesprek te voeren in maar liefst elf verschillende talen. Wanneer jij je telefoon horizontaal houdt en op de microfoonapp tikt, wordt je spraak direct vertaald.

Siri – Ook Siri heeft een heuse make-over gehad en is nu veel compacter. Waar ze eerst je hele scherm in beslag nam, is dat nu alleen nog maar een klein stukje. Ook is het eenvoudiger om audioberichten te sturen en weet Siri twintig keer meer dan drie jaar geleden.

App Clips – deze clips zijn kleine delen van een app met een duidelijke taak die wordt weergegeven op het moment dat jij deze nodig hebt, bijvoorbeeld wanneer je parkeergeld moet betalen.

Veiligheid en privacy – zodra een app je camera of microfoon gebruikt zal dit boven in beeld tevoorschijn komen. Ook waarschuwt Safari je wanneer je wachtwoord niet veilig is en geeft het inzicht in de manier waarop andere website met jouw privacy omgaan.

CarPlay – dit is een hele fijne app voor autogebruikers, want met deze app is het mogelijk je auto te ontgrendelen en te starten met je iPhone. Ook kun je de autosleutel delen met je vrienden en andere apps bedienen.

Productiviteitsapps – we kennen natuurlijk al de Apple applicaties FaceTime, Keynote en Pages, maar ook voor Gmail, Microsoft Teams en Slack zijn nu iOS-apps beschikbaar.

Lees ook: Mooie plekken in België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here