Welke raambekleding past het beste bij jouw woning?

vrouw kijkt door shutters heen

Raambekleding is belangrijk voor jezelf en je woning. Niet alleen om de warmte buiten te laten en de zon tegen te houden, maar ook voor de nodige privacy. Alleen, welke raambekleding kies je dan? Er is tegenwoordig zoveel keuze, dat de kans groot is dat je niet weet welke je nou moet kiezen.

Gordijnen in de kamer

Veel mensen hebben gordijnen in hun woning hangen. Is het niet in de woonkamer, dan wel in de slaapkamer. Vaak perfect afgestemd met de kleuren in de kamer, en uiteraard perfect op maat. Er zijn gordijnen verkrijgbaar die licht doorlatend zijn, waardoor de zon er dus doorheen komt, maar ook volledig verduisterende. Deze zijn met name ideaal in de slaapkamer, als je deze graag pikdonker hebt natuurlijk.

Lamellen of jaloezieën als raambekleding

Lamellen zag je vooral veel in de jaren negentig, en dan met name in veel woonkamers. Ze zijn ideaal als het gaat om het tegenhouden van zonlicht, maar zijn vaak erg groot en lomp. Daarnaast zijn ze erg duidelijk aanwezig, en passen ze niet altijd bij de rest van de stijl. Jaloezieën daarentegen, zijn vooral ideaal in de keuken of badkamer. Je kunt ze namelijk volledig dichthouden maar toch een raam open zetten, zodat niet je hele badkamer vol met stoom komt te staan tijdens het douchen.

Shutters in de woonkamer

Shutters zijn tegenwoordig erg populair, met name in de meer industriële woonkamers. Dat ze zo populair zijn is niet zo gek, want ze kunnen eigenlijk prima met elke stijl. Daarnaast zijn ze in veel verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar, en kunnen ze in vrijwel iedere maat gemaakt worden. Shutters als zonwering gebruiken is ook zeker mogelijk, waardoor je ook geen andere vorm van zonwering meer nodig hebt.

Van alle mogelijkheden zijn de houten shutters waarschijnlijk het meest populair. Dit komt vooral door de warme uitstraling, maar ook de veelzijdigheid ervan. Zo kunnen ze niet alleen in de woonkamer gebruikt worden, maar ook in de keuken, de slaapkamer en zelfs op het kantoor. Ook is het zo dat vrijwel elk raam geschikt is voor de shutters, ook ronde ramen of een kantelraam.

Overdag zorgen ze voor genoeg binnenkomend licht, en in de avond voor de gewenste privacy. En wil je het binnen donker en koel houden, dan is dat ook geen enkel probleem. Je laat dan gewoon de lamellen van de shutters dicht, zodat er geen warmte en zonlicht naar binnen kan komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here