Een zakelijke telefoon; wat zijn de voordelen?

zakelijk telefoon

We weten allemaal dat het belangrijk is om werk en privé gescheiden te houden, maar we weten ook dat dit lang niet altijd even makkelijk is. Zeker wanneer je voor jezelf werkt kan het lastig zijn te bepalen wanneer je nou echt vrij bent, en wanneer niet. Een zakelijke telefoon kan je daar zeker bij helpen, maar wat zijn daar precies de voordelen van?

Een zakelijk abonnement

Een zakelijke telefoon, zoals bijvoorbeeld een Samsung met zakelijk abonnement heeft een aantal fijne voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je de telefoon uit kunt zetten op het moment dat je echt even vrij wilt zijn, zodat je ook niet onbewust nog bezig bent. Hoe vaak gebeurt het immers wel niet dat je toch nog die ene e-mail beantwoord, of die inkomende oproep beantwoordt?

Daarnaast is het zo dat je de kosten van je zakelijke telefoon tijdens je aangifte inkomstenbelasting af mag trekken van de winst uit je onderneming. Dit geldt niet alleen voor de abonnementskosten, maar ook voor de kosten van de aanschaf, je dataverbruik en je gesprekskosten.

Wanneer je op vakantie gaat

Ook wanneer je op vakantie gaat is het fijn als je een zakelijke telefoon hebt naast je privé telefoon. Kun je het je veroorloven de hele vakantie niet met je werk bezig te zijn, dan kun je de telefoon gewoon thuis laten. Wil je hem echter wel meenemen om af en toe je e-mail te checken of andere controles uit te voeren? Dan kun je de telefoon meenemen, maar voor het grootste gedeelte uit laten staan. Hierbij is het uiteraard wel verstandig je opdrachtgevers te laten weten dat je met vakantie bent, zodat zij ook weten dat ze later een antwoord krijgen op hun verstuurde e-mails.

Is een zakelijke telefoon verplicht?

Er zijn mensen die denken dat je als zzp’er altijd een zakelijk abonnement moet hebben, echter is dit niet waar. Wanneer jij een eenmanszaak hebt ben je namelijk niet verplicht je bedrijfsnaam op de factuur te hebben staan. in de Wet op de Omzetbelasting valt te lezen dat de naam en het adres van de ondernemer vermeld moet staan op de factuur. Bij een eenmanszaak ben jij de eigenaar en ondernemer.

Dit houdt dus in dat het abonnement gewoon op je eigen naam zou kunnen worden afgesloten met je privérekening als tegenrekening. Wel zorgt dit voor meer administratie, want je moet in je boekhouding wel steeds je zakelijke gebruik inschatten voor de Belastingdienst. Niemand zit echter te wachten op extra administratie, en dus is het zeker aan te raden een zakelijke telefoonabonnement af te sluiten. Op die manier zie je direct wat je verbruik is en wat je door kunt geven aan de Belastingdienst, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de verkeerde gegevens doorgeeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here