Verlichtingstrends 2023: van minimalistisch tot bohemian chic

0
56
hanglampen

Veel mensen onderschatten de grote meerwaarde van goede verlichting. Want naast dat het zorgt voor de nodige licht in de duisternis, kan het ook voor enorm veel sfeer in huis zorgen. Niet zo gek dus dat de grootste architecten van het land werken met een specifiek lichtplan tijdens het ontwerpen van een interieur. Kom je graag te weten wat de verlichtingstrends van 2023 zijn tijdens verlichting kopen? En waar je dus zoal op kunt letten? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet in dit blog. 

Stem het type verlichting altijd af op de sfeer van het interieur 

Je hebt vast en zeker een bepaalde woonstijl in huis. Denk daarbij aan industrieel, klassiek of modern. Het is dan altijd een goed idee om daar de stijl van de verlichting op af te stemmen, bijvoorbeeld de hanglampen eettafel. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een lamp die een echte blikvanger van de kamer wordt of juist subtiel aan is gebracht in het interieur. Misschien heb je daar al wel een bepaalde voorkeur voor. 

Verschillende soorten lampen die dienen ter sfeer of juist voor sterk licht zorgen 

Goed om te weten, is dat er verschillende soorten lampen zijn die dienen ter sfeer of juist voor sterk licht zorgen. Het is dus erg slim om van tevoren voor jezelf te bepalen wat het doel moet zijn van de verlichting en waar in huis je het graag terug wilt laten komen. Op die manier ga je ook weer wat gerichter op zoek naar de juiste soort producten. Tip! Ook het type lichtbron bepaalt voor een groot deel de sfeer. Denk daarbij aan de kleur van de lichtbron en de grootte ervan. Het is dus erg belangrijk om daar ook goed naar te kijken. 

Bekijk alle verlichtingstrends van 2023 een keer in een woonwinkel 

Sta je te popelen om de verlichting bij jou in huis naar een hoger niveau te tillen? Dan is het een goed idee om binnenkort een keer een bezoek aan een woonwinkel te brengen. Hier krijg je namelijk een erg goed beeld van alle verlichtingstrends van 2023. Wie weet spot je al erg snel het perfecte item waarmee je je eigen interieur kunt verrijken. En de montage ervan? Dat heb je gelukkig in een mum van tijd al voor elkaar. Laat het upgraden van je eigen interieur dus maar snel beginnen.