Mannen opgelet: zo stel je een mooie outfit samen!

0
48
man overhemd

Ben jij iemand die nooit heel veel interesse in fashion toont? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mannen zien het kopen van kleding als noodzakelijk kwaad. Meestal wordt er gekozen voor de meest simpele kledingstukken om mooi voor de dag te komen, maar heel veel meer wordt er niet aan hun garderobe gedaan. Zonde, want met kleding kun je juist een deel van je persoonlijkheid tonen. Het is een goede manier om meer van jezelf te laten zien. Bovendien is het de eerste indruk die telt bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Als jij er goed verzorgd uitziet, doet dit wonderen voor hoe mensen over je denken. 

Ben jij wel toe aan een nieuwe garderobe? Maar heb je bij het bekijken van het enorme assortiment bij Schulte Herenmode geen idee hoe je dit moet aanpakken? Wees dan niet bang. Met behulp van de onderstaande tips leer jij hoe je eenvoudig een mooie outfit kunt samenstellen. 

Schaf een aantal tijdloze basics aan 

Allereerst is het belangrijk om je garderobe op orde te krijgen. Hierbij is het belangrijk om in elk geval een aantal tijdloze basics in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan Ledub overhemden. Deze kunnen zowel casual op een spijkerbroek worden gedragen als in zakelijke context met een pantalon worden gebruikt. Een overhemd is onmisbaar in iedere herengarderobe. 

Ook is het slim om in een aantal kwalitatieve jeans te investeren. Bij voorkeur in een neutrale donkere kleur. Dan is de jeans eenvoudig te combineren met andere items. Bovendien is een donkere jeans niet seizoensgebonden. Hij kan zowel in de zomer als in de winter worden gedragen. 

Blijf dicht bij jezelf 

Trends komen en gaan, maar dat betekent natuurlijk niet dat je elke trend hoeft op te volgen. Het is heel belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en enkel dingen te dragen waarin jij je prettig voelt. Ga vooral geen outfits dragen omdat deze nou eenmaal in de mode zijn. Als jij je er niet prettig in voelt, dan straal je dit ook uit en dit zorgt er juist voor dat de outfit er minder mooi uitziet. Zelfvertrouwen is goud waard. Hoe fijner jij je voelt in een outfit, hoe beter deze tot zijn recht zal komen. 

Doe inspiratie op in de winkels 

De beste manier om een geheel nieuwe outfit samen te stellen is door simpelweg een winkel binnen te stappen en om hulp te vragen. De medewerkers weten vaak de leukste combinaties te bedenken. Shop je liever online? Dan zien we vaak dat webshops ook aanbevelingen doen voor enkele bijpassende kledingstukken. Ook zie je vaak op de foto hoe een kledingstuk gecombineerd kan worden. Doe hier zeker je voordeel mee. 

Je kunt ook handige apps als Pinterest gebruiken om inspiratie op te doen. Zoek maar eens op de modetrends voor de aankomende winter. Dan vind je genoeg foto’s waar je weer inspiratie uit kunt halen.