Welk extra comfort breng jij in je huis aan?

traplift in huis

Verlichting die automatisch aan gaat als je een ruimte betreedt. Een thermostaat die je op afstand kunt bedienen, zodat je nooit meer thuis hoeft te komen in een koud huis. Airco, zodat zomerse dagen een stuk aangenamer worden, omdat het in huis lekker koel blijft. Of gewoon een lekkere luie stoel, zodat na een lange dag relaxen nog prettiger wordt. Er zijn allerlei manieren om het jezelf thuis extra comfortabel te maken. De ene is net wat makkelijker te realiseren dan de andere, maar bij iets dat je dagelijks leven een stuk fijner maakt mag dat natuurlijk geen issue zijn.

Een lift in huis: waarom niet?

We hebben het allemaal wel eens verzucht als we aan het einde van een lange dag de trap in huis weer op moesten. Of wanneer we, net terug van een tripje naar de bovenste verdieping, er beneden achter kwamen dat we toch iets vergeten waren van boven. Voor de derde keer achter elkaar. Waarom hebben we eigenlijk geen lift in huis?

Vaak blijft het bij deze verzuchting. We zijn nu eenmaal geen miljonair, wonen niet in een enorm landhuis, dus een lift, die plaats je niet zomaar even. Alhoewel. Een traplift, dat is helemaal niet zo’n grote ingreep. Waarom zouden we het niet doen?

Veel mensen kloppen pas bij een bedrijf als Handicare aan als het traplopen echt niet meer gaat. Dat is ook hoe we de traplift hebben leren kennen, als hulpmiddel. Deze trend verandert echter steeds meer. Steeds vaker kiezen mensen simpelweg voor comfort, voor niet meer de trap op hoeven. Trapliften kunnen het leven wat dat betreft een stuk fijner maken, dus waarom zou je het niet doen?

Wat kan er allemaal automatisch?

Een andere manier om voor meer comfort te zorgen in huis, is door vol in te zetten op automatisering. Op dat gebied wordt er steeds meer mogelijk, waarbij het gebruiksgemak meer en meer centraal komt te staan. Een thermostaat of verlichting die je zo in kunt stellen dat zij al aan de slag gaan voor jij thuis bent. Omdat je via de app laat weten dat je onderweg bent, of zelfs doordat zij je locatie kunnen zien, en dit automatisch doen als je binnen een bepaalde afstand van je huis komt. Ideaal, toch? Zo zijn er nog veel meer ‘smart’ oplossingen die je veel werk kunnen schelen. Leuke gadgets, maar zeker ook hele handige manieren om voor extra comfort te zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here