Weet jij hoe jij je prioriteiten moet stellen?

prioriteiten stellen

Het stellen van prioriteiten is erg belangrijk. Niet alleen wanneer je bezig bent met je werk, maar ook in privésituaties. Het helpt je namelijk je tijd goed te benutten en je tijd op de juiste manier te verdelen over de dag. Wanneer jij in staat bent prioriteiten te stellen kun je hoofd- en bijzaken los van elkaar zien, krijg je meer voldoening doordat je taken makkelijker gedaan krijgt, boek je meer resultaat en bereik jij je doelen sneller.

Prioriteiten stellen is lastig

Echter kan het stellen van prioriteiten als lastig gezien worden. Dit kan komen doordat je tijdens je werkdag continu nieuwe prikkels binnenkrijgt en alles wat je op je bureau krijgt belangrijk lijkt te zijn. Daarnaast is het ook zo dat we vaak de doelen wel duidelijk hebben, maar toch besluiten een andere keuze te maken. De reden hiervoor is verschillende voor ieder persoon. Dit kan zijn omdat we anderen niet teleur willen stellen, ervoor kiezen een collega te helpen voordat we aan ons eigen werk beginnen of omdat we bepaalde delen van een taak lastig vinden, of niet leuk. Wanneer je een taak lastig of gewoon niet leuk vindt ga je het uitstellen en klusjes bedenken die je in plaats van die taak gaat doen.

Wil je prioriteiten stellen dan gaat dit uiteraard niet vanzelf. Het gaat er vooral om dat jij de juiste keuzes weet te maken en dat je duidelijk hebt waar je wel tijd aan wilt besteden en waaraan niet. Maar het stellen van prioriteiten is lastig als je niet duidelijk hebt wat je keuzes zijn. Daarom kun je het beste een lijst samenstellen met alles wat jij te doen hebt. Doe dit voor elke dag, dan kost het je veel minder tijd. Door elke dag 10 minuten bezig te zijn met je prioriteiten voor de volgende dag sluit jij je dag rustig af en heb je rust in je hoofd. Daarnaast weet je dan de volgende dag precies waar je aan toe bent.

Training time management

Snap je alles wat hierboven staat beschreven wel, maar vind je het lastig om dit voor jezelf te regelen? Dan kan een training time management jou zeker helpen. Tijdens deze cursus leer je niet alleen hoe jij je prioriteiten moet stellen, maar leer je ook hoe je meer rust krijgt, hoe je grip krijgt op je e-mail en hoe je beter om kunt gaan met je agenda en het plannen daarin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here