Mooie trein trajecten in Europa

0
386
trein

Sommigen moeten er niet aan denken, toch wordt het op vakantie gaan met de trein steeds populairder. Dit merk je ook in het aanbod, want deze wordt steeds groter. Daarnaast worden natuurlijk de treinen ook steeds comfortabeler en sneller. In dit artikel laten wij je een aantal mooie trein trajecten zien maar vertellen we je ook wat de voordelen zijn van reizen met de trein.

Direct door naar Zwitserland

Ga je met de auto richting Zwitserland, dan ben je wel een aantal uur onderweg. Genieten van de reis zit er dan meestal niet in want je moet op het verkeer letten. Je ziet dus vrijwel niets van de omgeving, wat hartstikke jammer is. Maar je kan ook met een directe trein naar Zwitserland toe vanaf Amsterdam. Deze trein stopt dan in de stad Basel, waar je vervolgens ook weer alle kanten op kunt gaan.

Een retourtje heb je al vanaf 80 euro en de reis duurt ongeveer zeven uur. Dat is dus nog steeds lang, maar je kan hierbij wel genieten van de omgeving en alles in je opnemen zonder dat je hoeft te stressen over het verkeer. Omdat de dorpen in de Alpen zo min mogelijk autoverkeer willen hebben, wordt het gebruik van openbaar vervoer erg gestimuleerd. Zelfs naar hele kleine dorpen is vaak wel een trein te vinden die elk halfuur gaat.

Een groot voordeel van het reizen met de trein naar Zwitserland, is dat je op plekken komt waar je met de auto niet kan komen. De prijzige toeristische trein de Glacier Express gaat over 291 bruggen, over de 2033 meter hoge Oberalppas en door 91 tunnels. Wel betaal je hier meer voor, zo’n 600 euro voor drie dagen.

Met de trein via een Interrail Pas

Wil je graag voordelig met de trein op reis gaan, maar wil je hiermee wel naar meerdere plekken binnen Europa? Dan is de Interrail Pas iets voor jou. Hiermee kun je namelijk onbeperkt door Europa reizen.de meest gekozen pas is er eentje waarmee je zeven dagen lang kunt reizen. Hier betaal je als volwassene iets meer dan 300 euro voor.

Let wel op bij het uitstippelen van je route; hoe meer je richting Oost-Europa gaat hoe slechter de treinen worden. Ze zijn vaak verouderd, minder snel en rijden veel minder vaak. Hier staat echter wel weer tegenover dat deze trajecten ontzettend spectaculair zijn. Het traject van Belgrado naar Montenegro wordt zelfs de mooiste route van Europa genoemd.

Ben je op zoek naar echt adembenemende routes, dan moet je naar Noorwegen gaan. Je reist door gebieden waar je met de auto niet kunt komen, en ziet heel veel natuur en ruige stukken gebergte. Ook is het niet duur; voor het traject van Bergen naar Oslo of de nachttrein van Trondheim naar Bodo heb je al een enkele reis vanaf 24 euro.

Arctic Circle in Zweden

Ga je richting Zweden, dan is de Arctic Circle en erg populair traject, niet alleen bij toeristen maar ook bij de lokale bevolking. Vanuit Stockholm kun je hiermee naar Kuruna reizen, dat te vinden is in Zweeds Lapland. Vanuit daar reis je vervolgens door naar Narvik in Noorwegen. Een driedaagse reis kost je 28 euro voor een enkeltje. Wil je een week gaan, dan is dit 56 euro.

Exclusief reizen met een luxe trein

Wil je het nou helemaal spectaculair aanpakken, dan kun je ook op reis gaan met een exclusieve trein, zoals die van de Orient Express. Een trein met 15 rijtuigen waar maar maximaal 60 passagiers in zitten. Je hebt dan dus de beschikking over een erg ruime coupé en daarnaast zijn er ook meerdere restauratierijtuigen te vinden. Hier wordt met verse ingrediënten gekookt en hoef je het dus niet te doen met een voorverpakte sandwich zoals in de Thalys.

Wel zijn zulke reizen natuurlijk erg prijzig. Ga je bijvoorbeeld voor een rondreis door Schotland met The Royal Scotsman van acht dagen, dan is dit te boeken vanaf 10.000 euro. Hier zitten alle maaltijden en drankjes bij inbegrepen. Uiteraard ontbreekt het je aan niks tijdens zo’n reis. Zo is er een spa aanwezig en kun je massages boeken.

Lees ook: Onontdekte plekken binnen Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here