Onontdekte plekken binnen Europa

0
389
onontdekte

Er zijn heel wat plekken in Europa te vinden die niet populair zijn. Sterker nog, in sommige gevallen is er geen toerisme te vinden! Dit klinkt raar, maar het is toch echt zo. Er zijn veel geheime plekken, verborgen juweeltjes en echte must sees te vinden. Wij laten je in dit artikel een aantal van deze onontdekte plekken zien.

De eilanden van de Azoren in Portugal

De negen eilanden van de Azoren in Portugal hebben eigenlijk alles voor een perfecte vakantie. Denk aan vulkanen, kratermeren die zo felblauw zijn dat je het bijna niet gelooft, heel veel natuur, schattige vissersdorpjes en heel veel plekken om te wandelen. Niet zo gek dus, dat deze eilanden behoren tot één van de onontdekte plekken van Europa.

De onontdekte kustplaats Perast in Montenegro

De kustplaats Perast in Montenegro staat vooral bekend om zijn mooie Venetiaanse architectuur. De meest bekende bezienswaardigheid is een eilandje in de baai van Kotor; Gospa od Skrpjela. Hierop vind je ook een klein bedevaartkerkje.

Halstatt in Oostenrijk

In het mooie schilderachtige Halstatt ligt de Hallstätter See, die behoort tot de mooiste meren van Oostenrijk. Ook de Dachsteingletsjer is hier te vinden, deze behoort tot de mooiste gletsjers. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk over deze gletsjer heen te lopen door middel van de Dachstein Skywalk. Deze hangt 400 meter boven de gletsjer.

Onontdekt Asturië in Spanje

Het onontdekte Asturië in Spanje heeft vrijwel alles waar je naar op zoek bent tijdens je vakantie. Mooie bergen, een kust, stranden, mooie historische steden en natuurlijk heerlijk eten. Daarnaast vind je hier ook het Picos de Europa Nationaal Park. Bij de ingang hiervan staat het Covadongaklooster die je ook zeker niet over mag slaan.

De mooiste plaats op Malta

De mooiste plaats op Malta is absoluut het onontdekte plaatsje Mdina. Hier kun je genieten van mooie en ongerepte natuur maar het eiland beschikt ook over veel cultuur. Er zijn hier verschillende oude paleizen te vinden, barokke bouwwerken en je kan er zelfs slapen in een 17e-eeuws paleishotel.

Saksisch Zwitserland in het mooie Duitsland

Het klinkt raar maar het is toch echt zo: in Duitsland kun je een stukje Zwitserland vinden. In Saksisch Zwitserland, dat in het oosten van Duitsland te vinden is, kun je terecht voor een merkwaardig landschap met onder andere zandstenen rotsformaties van wel 300 meter hoog. Deze berg, die de Bastei genoemd wordt, ligt aan de oever van de Elbe en hoort bij het Nationaal Park Sächsische Schweiz. Ook is hier een klimgebied te vinden dat doorloopt tot Boheems Zwitserland en Tsjechië.

Het onontdekte St. Michael’s Mount in Groot-Brittannië

Le Mont Saint in Frankrijk is natuurlijk bekend bij veel mensen, maar van St. Michael’s Mount hebben nog maar weinig mensen gehoord. Toch is ook deze plek zeker de moeite waard om eens heen te gaan. Wanneer je met laagtij naar het kasteel toe gaat kun je dit gewoon lopend doet. Echter, als je met hoogtij weer terug wilt gaan, moet dit met kleine bootjes. Het is een behoorlijk stuk lopen naar het kasteel toe, maar dat is zeker de moeite waard als je daarna uitzicht hebt over de oceaan.

Lees ook: Leuke bingewatch-waardige series die je gezien moet hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here