3 tips voor het shoppen van een nieuw interieur

0
137
moodboard interieur

Bohemian, Industrieel of toch landelijk. Er is tegenwoordig zoveel keuze, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Het shoppen voor een nieuw interieur kan daardoor de menige frustraties met zich meebrengen. Gelukkig hoef je bij VidaXL niet te kiezen. Je bekijkt en vergelijkt daar namelijk gemakkelijk verschillend meubilair. Om je op weg te helpen lees je hier drie tips die jou helpen bij het shoppen van jouw nieuwe interieur. 

Doe inspiratie op

Waarschijnlijk heb je al een beetje een idee welke kant je op wilt met jouw interieur. Iedereen heeft wel een voorkeur voor een bepaalde stijl, materiaal of kleurgebruik. Ondanks dit kan het toch nog erg lastig zijn om het juiste interieur te vinden. Het kan daarom helpen om extra inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld naar woonprogramma’s, blader eens door een woonblad, ga langs bij familie of vrienden en kijk welke interieur keuzes zij hebben gemaakt of laat je inspireren op een woonbeurs. Hierna weet je waarschijnlijk al een stuk beter wat voor interieur goed bij jou past. 

Maak een moodboard

Wanneer je voldoende inspiratie hebt opgedaan is het fijn om een overzicht te maken van het interieur dat jou bevalt. Een goede en leuke manier om dit te doen is door het maken van een moodboard. Met een moodboard zie je in één oogopslag waar jouw wensen en behoeftes liggen en wat voor interieur jou aanspreekt. Tijdens het zoeken naar meubilair kun je het moodboard erbij pakken en heb je een gemakkelijk overzicht van jouw droominterieur. 

Meten is weten

Wanneer je een nieuw interieur aanschaft is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het meubilair dat je koopt ook daadwerkelijk in jouw huis past. Daarom is het van belang dat je vooraf alle ruimtes goed opmeet. Zo weet je zeker dat de door jouw aangeschafte producten in jouw huis passen.

Denk bij het kopen van banken of stoelen ook aan de zithoogte en breedte. Wanneer jij bijvoorbeeld erg lange benen hebt, is het niet fijn om op een lage bank te zitten. Houd hier dus rekening mee. Kies voor een bankstel bestellen bij VidaXL, waarbij altijd alle exacte afmetingen van het bankstel erbij staan. Super handig, want zo weet je zeker dat een bank goed past!

Wanneer je op het punt staat een nieuw interieur aan te schaffen, kan het dus helpen om vooraf voldoende inspiratie op te doen en een moodboard te maken. En vergeet bij het aanschaffen natuurlijk ook niet goed te kijken naar de afmetingen van het meubilair.