Lekkere thee soorten voor in de winter

0
317
thee

Veel mensen krijgen spontaan meer zin in thee wanneer de herfst weer aanbreekt, anderen hebben dit pas als het midden in de winter is en weer anderen drinken eigenlijk altijd wel thee. Onder welke groep jij ook valt maakt niet uit, want in dit artikel laten wij de lekkerste thee soorten zien voor in de winter.

New York Chai thee

De eerste is wel gelijk een smaak die vooralsnog niet in Nederland te vinden is, maar wel in Duitsland. Handig dus, wanneer je vlakbij Duitsland woont of regelmatig die kant op gaat om boodschappen in te slaan. In Duitsland is deze thee bij de DM drogist te vinden. Het is een rooibosthee met honing, vanille en citroen en is lekker zoetig en daardoor perfect voor de donkere dagen.

Autumn Storm

Het perfecte begin van de herfst, deze echte herfstthee. Het is een combinatie van appel en kaneel, wat natuurlijk typerend is voor de herfst, denkt maar aan lekkere versgebakken appeltaart. Niet gek dus, dat deze smaak bij veel mensen een echte favoriet is.

Zoete thee Turkish Apple

Ook deze thee is een combinatie van appel en kaneel, maar smaakt wel echt heel anders. Het is een Turkse thee, en dat proef je ook direct want hij is veel zoeter. Ben je niet van de zoete thee, dan is dit waarschijnlijk niet één van je favorieten.

Minty Morocco

Dit is wat ons betreft echt een favoriet. Het is een groene thee met kaneel en munt, wat voor een hele verrassende smaak zorgt. Hij is ook erg goed voor je keel wanneer die een beetje schraal is, zeker als je er een klein beetje honing bij doet.

Winter Glow thee

Dit is een echte winterthee met heel veel specerijen en vruchten, waaronder sinaasappel. Deze ruik je direct wanneer je het zakje in het water doet, maar je proeft hem daarentegen helaas niet echt terug in de thee. De specerijen proef je overigens wel, en dat maakt dat het een heerlijke thee blijft.

Gekarameliseerde peer

Dit is ook weer een beetje een zoete thee, maar niet overheersend. Peer in combinatie met karamel is heerlijk en zie je ook in verschillende bakproducten terug. Ook deze variant is echt een lekkere combinatie. Ook hier zit weer een beetje kaneel in, want dat is toch wel typisch voor deze tijd van het jaar.

Lekkere thee die je niet vaak meer ziet

Sommige theesoorten blijven jarenlang in een assortiment zitten, en anderen zijn er na een paar jaar alweer uit. Ook zijn er soorten die alleen rond de feestdagen weer terugkomen. Wil je deze thee toch het hele jaar door drinken? Dan kun je kijken of je ze online wel kunt kopen. De andere optie is dat je meerdere doosjes inkoopt op het moment dat ze nog wel in de winkel liggen.

Apple Pie – weer een theesoort met appel en kaneel, maar toch is ook deze weer anders dan de andere twee die hierboven al staan. Bij deze theesoort krijg je namelijk echt direct zin in een lekker stuk appeltaart.

Lemon Pie – we weten eerlijk gezegd niet of deze theesoort nog verkrijgbaar is, maar dit was officieel altijd een lente/zomer variant. Toch dronken ook veel mensen in de herfst en de winter deze variant. Mocht hij nog verkrijgbaar zijn dan kun je dat online vinden.

Speculaas thee – ook hiervan is het niet zeker of deze nog terugkomt, en ook dit was altijd een seizoensgebonden product. Niet voor de lente/zomer, maar juist voor de herfst en de winter. Want wat is er nou lekkerder dan een kop speculaasthee tijdens pakjesavond?

Lees ook: Opruimen net als Marie Kondo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here