5 redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen

0
128
kunststof kozijnen (2)

Toe aan nieuwe kozijnen? Dan merk je al snel dat er genoeg keus is. Kozijnen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Toch blijven kunststof kozijnen het meest favoriet. Zie jij inmiddels door de bomen het bos niet meer en heb je geen idee waarom mensen massaal voor kunststof kiezen? Of overweeg je om kunststof te plaatsen, maar twijfel je nog? Dan helpen we je in dit artikel graag op weg met de volgende vijf redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen.

1.      Onderhoudsvriendelijk

Verreweg het grootste voordeel van kunststof is dat het zo gemakkelijk in onderhoud is. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld hout. Waar hout het liefst jaarlijks geschuurd en geschilderd wordt, is dit bij kunststof helemaal niet nodig. De kozijnen blijven lang mooi en je hoeft er maar weinig voor te doen. Voor het mooie kan er af en toe een doekje overheen gehaald worden, maar veel meer dan dat is niet nodig. Zo bespaar je veel tijd en geniet je dus ook van een langere levensduur.

2.      Duurzaam

Consumenten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Bij vrijwel alle keuzes die ze maken. Zo ook bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Het is van essentieel belang dat het productieproces of het product zelf zoveel mogelijk bijdraagt aan het milieu. Dat is bij kunststof zeker het geval. Zo zijn vrijwel alle kunststof kozijnen volledig recyclebaar. Zelfs wanneer de levensduur verstreken is, kan deze dan ook nog altijd hergebruikt worden. Een fijne gedachte. Kunststof kozijnen gaan gemiddeld zestig jaar mee.

3.      Waardevermeerdering van de woning

Kunststof kozijnen schenken extra comfort. Een woning waar de kozijnen net met kunststof zijn vervangen, zal ook direct meer waard zijn. Kopers hechten hier veel waarde aan. Ze weten hoe lang kunststof kozijnen mee zullen gaan. Als deze in de afgelopen jaren geplaatst zijn, willen ze hier vaak wat meer voor betalen. In combinatie met HR++ of zelfs triple glas wordt het huis ook nog eens een stuk energiezuiniger. Er hoeft minder gestookt te worden en dat levert een zeer gunstig milieulabel op. Dit alles drijft de waarde van het huis verder op.

4.      Geen mogelijkheid tot rotten

Met een houten kozijn is het altijd oppassen geblazen. Hoewel het een hele mooie uitstraling geeft aan de woning, beschikt het ook over enkele grote nadelen. Alleen al de wijze waarop deze kan gaan rotten als hij niet goed onderhouden wordt. Houtrot is funest voor je kozijn. Dit kan er uiteindelijk zelfs toe leiden dat het kozijn vroegtijdig vervangen moet worden. Met alle kosten die daarbij komen kijken. Bij kunststof is dat niet mogelijk. Je hebt er geen omkijken meer naar en het materiaal blijft altijd even mooi.

5.      In alle vormen en maten verkrijgbaar

Door de jaren heen zijn kunststof kozijnen steeds verder ontwikkeld. Inmiddels zijn ze in werkelijk alle vormen en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor elke woning wel een geschikt kozijn te vinden.